Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

De adel op vakantie

Houtman, H.

Inkijkexemplaar
TitelDe adel op vakantie
Artikelnummer10124
Dames (min/max)4
Heren (min/max)4
Personen8
Auteur(s)Houtman, H.
CategorieAvondvullend
Aantal blz64
GenreBlijspel
Duur (min.)110 Min.

DE ADEL OP VAKANTIE

Een blijspel in drie bedrijven, geschreven door H. Houtman, voor 4 dames en 4 heren.

Wanneer Gerard Verhoeve met pech stil komt te staan met zijn auto bij “Hotel Dennehof”, besluit hij om daar naar binnen te gaan. De eerste die hij daar tegenkomt is Claudia, een barones. Zij laat hem duidelijk merken dat zij van bepaald volk, wat beneden haar stand leeft, niet gediend is. Het enige wat vooral adellijk is aan haar, is haar titel: ondertussen is het geld zo goed als op. Op dat moment weet zij niet dat Gerard Verhoeve haar toekomstige schoonzoon zal zijn en dat hij zaken zal doen met baron Alex van Voorst tot Sloten, haar man.

Ook het echtpaar Bakker, dat in het hotel verblijft, valt aanvankelijk niet goed in de smaak bij Claudia. Ook de dochter, Marie Bakker, behoort volgens Claudia tot het gewone volk, het plebs. Financieel gezien gaat het met de familie Bakker, echter, behoorlijk voor de wind. Marie kan het overigens goed vinden met de dochter van Claudia; Jolanda.

Dan hebben we nog een ober die van adel is; Coenraad. Coenraad, Gerard, Jolanda en Marie beleven met elkaar gouden tijden in het dorp. Dat zich hieruit twee stelletjes zullen vormen is niet verwonderlijk.

Een gezellig toneelstuk dat zich afspeelt in een tijd waarin geluk nog heel gewoon was.  Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag