Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Morgen gaan we naar Donald Duck

Bijllaardt, P. van den

Inkijkexemplaar
TitelMorgen gaan we naar Donald Duck
Artikelnummer29556
Dames (min/max)4
Heren (min/max)3
Personen7
Auteur(s)Bijllaardt, P. van den
CategorieAvondvullend
Aantal blz76
GenreNieuwe oogst / Toneelspelen
Duur (min.)99 Min.

MORGEN GAAN WE NAAR DONALD DUCK! 

29556 Een vrolijk toneelspel in drie bedrijven door Peter van den Bijllaardt, 4 dames, 3 heren

Ronald, Emma, Marco en Pinkie hebben met z’n vieren een huis gekocht. Tijdens de verhuizing ontdekken ze dat er door de vorige bewoner in de boekenkast een DVD is achtergelaten. Als ze die afdraaien komt er ineens een man met een clownsmasker in beeld, die hen - in rijmende vorm - vertelt dat er in het huis geld verborgen ligt.

Lonneke, de zus van Ronald, een verstandelijk beperkte vrouw komt er achter waar het geld verstopt ligt. Ze zijn er blij mee, maar krijgen er ook ruzie over, omdat ze niet weten of ze het geld nu kunnen houden én… omdat Emma het aan een goed doel wil schenken.

Verder hebben ze een ontzettend nieuwsgierige buurvrouw, die hen op een hele geniepige manier probeert uit te horen, of ze het geld al hebben gevonden. 

En in het laatste bedrijf verschijnt er een hele beleefde en zenuwachtige oudere heer, die achteraf de criminele vader van de buurvrouw blijkt te zijn. Hij belt ’s ochtends heel vroeg bij hen aan en weet ze zover te krijgen dat ze hem vertellen dat ze het geld hebben gevonden. Dan verandert hij in een onbeschofte rotzak, die nergens voor terugdeinst. Hij en zijn dochter konden niet achter het raadsel van de rijm komen, waar het geld verstopt was. Vandaar dat ze de DVD in de kast hadden gelegd. 

Nu deze twee er achter zijn dat de nieuwe bewoners het geld hebben gevonden dreigt hij met een pistool het verstandelijk beperkte zusje van Ronald dood te schieten, als ze niet onmiddellijk het geld tevoorschijn halen.

Maar Lonneke heeft echter niet alleen het geld verstopt, maar is ook de hele nacht bezig geweest alle honderd-eurobiljetten uit krantenpapier te knippen, die ze in plaats van het echte geld in de schoenendoos stopt.

De rotzak gaat er dus, samen met zijn dochter met het nep-geld vandoor en laten de anderen met het fortuin achter.

Een eigentijds geschreven stuk, met veel humor en verrassende scènes.. Af en toe behoorlijk aangrijpend, omdat de rol van het verstandelijk beperkte meisje/vrouw Lonneke een uitdaging is voor iedere actrice, met het verlangen om een hele mooie rol op geloofwaardige wijze neer te zetten...! 


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag