Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Liefde in lockdown

Rooij, Lucy van

Inkijkexemplaar
TitelLiefde in lockdown
Artikelnummer30090
Dames (min/max)5 / 9
Heren (min/max)5 / 13
Personen10
Auteur(s)Rooij, Lucy van
CategorieAvondvullend
Aantal blz60
GenreNieuwe oogst Vink / Komedie
Duur (min.)90 Min.
UitgeverVink

LIEFDE IN LOCKDOWN

30090       Komedie in vier bedrijven door Lucy van Rooy,

               5-9 vrouwen en 5-13 mannen (dubbelrollen mogelijk)

Wat doe je als je op zoek bent naar liefde, maar alles is dicht vanwege de coronacrisis? Jonge alleenstaande moeder Samira is baliemedewerkster bij de Eerste Hulp van het Stadsziekenhuis. Collega Magda wil haar aan collega Joost koppelen. Samira beschouwt hem echter als 'out of her league' en vertelt Magda over de nieuwe datingsite en Sander, die dé oplossing heeft voor het lockdownprobleem: een picknick in het park op anderhalve meter afstand. Inmiddels stromen de patiënten binnen: een schouder uit de kom, een paniekaanval, golfballen klem in de mond, beenwond, hoofdwond, achtervolgingswaan.... Verpleegkundig specialist Joost en arts Sanne ontfermen zich over alle gevallen. Tussendoor vertrouwt Samira Joost haar problemen met de kinderopvangtoeslag toe en vertelt hij haar over zijn nieuwe woning en over zijn huisgenoten die erg vaak binnen komen vallen.

Daar zijn we meteen getuige van. Als Joost thuis rustig zijn avondmaaltijd nuttigt, komen respectievelijk schoolvrienden Arjen en Alex binnen. De één met een pizza, de ander met een fles whisky. Als even later ook Alex' vader Bernold (en Joosts huisbaas) zich bij het gezelschap voegt, wordt het een echt 'mannenavondje' met veel drank en opschepperij over picknicks en veroveringen.

In het park is Samira zoekende naar de picknickplek als ze Joost tegenkomt op zijn hardlooprondje. Ze zegt met een vriendin te hebben afgesproken en loopt gauw verder. Joost loopt dan Alex tegen het lijf en wil graag zijn date zien, maar Alex stuurt hem weg. Dan vinden Samira en Alex elkaar, die zich op Internet hebben voorgedaan als Sara en Sander. Tijdens het eten ontdekt Samira dat Alex niet de ideale partner is, en zet een punt achter de date.

Weer op de eerste hulp, aan het eind van een nachtdienst, helpt Sanne een jongeman met een hoofdwond, Joost neemt een vrouw met een handblessure mee naar de röntgenafdeling. Dan komt een blonde jonge vrouw binnen in een dominatrixoutfit, die haar maag leeggepompt wil hebben. Na enig heen- en weergepraat, besluit Sanne dat leegpompen niet nodig is. Patiënt vertrekt boos. Als Joost weer bij Samira in de receptie komt zitten, vertelt ze hem over haar date in het park en haar teleurstelling. Joost is blij met de uitkomst en nodigt Samira op zijn beurt uit voor een picknick, waarbij ze zich niet anders hoeft voor te doen dan ze is, omdat hij haar zo al leuk vindt!

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag