Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Eenakters van tien minuten

Boston Playwrights Theatre

TitelEenakters van tien minuten
Oorspronkelijke titelThe best of Boston's ten minute plays
Artikelnummer13146
Personen10
Auteur(s)Boston Playwrights Theatre
Vertaler(s)Reinderman, M.
CategorieAvondvullend
Aantal blz92
GenreToneelspelen
Duur (min.)160 Min.

EENAKTERS VAN TIEN MINUTEN (THE BEST OF BOSTON'S TEN MINUTE PLAYS (VOLUME ONE) 13146 Elf eenakters van 10 minuten door verschillende auteurs, vertaling Maja Reinderman, 10 tot 30 personen -

Kouwe Drukte (door Ted Cormey) voor 1dame en 1 heer, waarin de dochter van een politieman probeert het dronken naar huis toe rijden te vermijden door een vreemdeling een lift te geven.

- Arnold Nawrocki is Dood (door David Kruh) voor 2 heren, waarin twee bejaarde heren zich afvragen waarom de dood van de “uitvinder” van het apart inpakken van plakjes kaas een stukje in de krant waard is. Is hun leven niet minstens zo belangrijk?

- Billie (door Dennis Porter) voor 2 dames en 1 heer, waarin de moeder van een kind dat ooit op jeugdige leeftijd werd gekidnapt en nooit teruggevonden is steeds denkt haar dochter te zien.

- De Acteur Weet Het Beter (door Ann Marie Shea) voor 3 heren, waarin drie 17e-eeuwse acteurs Hamlet instuderen en allerlei commentaar hebben op dat schrijvertje uit Stratford-on-Avon.

- Spijkerhard (door Dan Blask) voor 1 dame en 3 heren, waarin een ontmoeting tussen twee mensen die elkaar van Internet kennen “een spijker in de kop” tot gevolg heeft. Letterlijk.

- Amfibieën (door Tim Sawicki) voor 2 heren, waarin twee in het water levende dieren de grote sprong naar het land wagen.

- Solomon, een Leven (door Shawn Stunnick) voor 2 heren, waarin het leven van Solomon geheel volgens een kinderversje verloopt.

- Mevrouw en het Dienstmeisje (door Susanna Ralli) voor 2 dames, waarin twee actrices steeds van rol verwisselen om tot een beter resultaat te komen. Maar spelen zij wel een rol?

- Naar Willekeur (door Gail Phaneuf) voor 1 dame en 2 heren, waarin een willekeurige man uit de rij op een vliegveld gehaald wordt en zich plotseling in een oorlogsgebied bevindt. Met fatale gevolgen.

- Biefstuk met Kusjes, Zeldzaam Lekker (door Gregory Fletcher) voor 2 dames en 2 heren, waarin tijdens een dineetje vurige gekust wordt: de man van het ene met de vrouw van het andere stel. Hoe de vork echt in de steel zit, wordt pas aan het eind duidelijk.

- Een Scheet van een Stuk (door Carl A. Rossi) voor 2 dames en 2 heren, waarin het bijgeloof van acteurs – vooral als Macbeth geciteerd wordt – de spelers tot dwaas gedrag brengt.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag