Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Viersprong (Bundel van 4 eenakters)

Put, T.A. van der

Inkijkexemplaar
TitelViersprong (Bundel van 4 eenakters)
Artikelnummer24182
Auteur(s)Put, T.A. van der
CategorieEenakter
Aantal blz40
GenreWagenspelen
Duur (min.)75 Min.

Bundel met vier wagenspelen-eenakters door Theo A. van der Put

In de vier eenakters/wagenspelen uit deze bundel bewandelen de karakters wegen die tot dan toe onbekend voor hen waren. De een wat dichter bij huis dan de ander, maar de wegen die hun pad kruisen en de gebeurtenissen die hen overkomen, veranderen het verdere verloop van hun leven voorgoed; bij de een wat meer dan bij de ander.

DE VERVLOEKING, 2 dames, 2 heren De dochter van een kasteelheer spookt elke avond tussen elf en twaalf uur in en om de kerk, waarin zij zelfmoord pleegde en begraven ligt. Een werkeloze jongeman probeert met de twijfelachtige ondersteuning van de kasteelheer en de goede raadgevingen van een oude vrouw, haar te verlossen van de vervloeking.

DURE SCHOENEN, 4 dames, 3 heren Een gierige boer is verkikkerd op een paar schoenen. De vrouw van de schoenmaker verzint een list om hem de schoenen te slijten en toch de volle prijs te vangen. De boerin en de meid, de dokter en de pastoor staan voor een raadsel.

POTVERTEREN, 1 dame, 2 heren Een arme schoenmaker volgt zijn droom en vindt via een omweg een fortuin. Zijn trouweloze vrouw en een hebzuchtige bedelaar ervaren dat kwaad tot erger voert.

DE RAVENGALG, 4 dames, 4 heren Een eerlijke en twee oneerlijke marskramers gaan een weddenschap aan. De eerlijke verliest de weddenschap, zijn ransel en zijn ogen. Door een gesprek tussen drie raven herwint hij niet alleen zijn zicht maar, met enige hulp van de paleiswacht, ook de liefde van de prinses. De twee marskramers verliezen door hun volharding in het kwaad tenslotte alles.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag