Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

De vlam in de pan

Bakhuis, M.

Inkijkexemplaar
TitelDe vlam in de pan
Artikelnummer24247
Dames (min/max)13
Heren (min/max)11
Personen24
Auteur(s)Bakhuis, M.
Vertaler(s)Hoek, G.J. / Fluitsma, J.
CategorieAvondvullend
Aantal blz44
GenreKindertoneel / Jeugdtoneel / Musical algemeen
Duur (min.)60 Min.
DE VLAM IN DE PAN 9327 Kinder Kook Musical door Margot Bakhuis, Jochem Fluitsma en Geert Jan Hoek, 13 meisjes en 11 jongens (dubbelrollen zijn mogelijk) Een musical over een meisje dat maar één ding later wil worden: kok! Haar ouders willen er niets van weten maar ze zet toch door. De musical gaat over koken en idealen. Er wordt op het toneel echt gekookt! Verder wordt er veel gezongen en gedanst, Op muziek van niemand minder dan Jochem Fluitsma. Moderne leuke liedjes van deze tijd, die alle kinderen aanspreken. Het thema sluit aan bij de problematiek van deze tijd: de jeugd groeit op met kant-en-klaar maaltijden, alles moet snel klaar, kinderen eten ongezond, worden dik etc. Met deze musical wordt de kinderen wat liefde en interesse voor het koken bijgebracht. Geschikt voor kinderen van ca. 12 jaar. Het verhaal gaat over een meisje Kos, die maar één ding in haar leven wil: kok worden. Haar ouders en de decaan van de school denken daar anders over. Dan gaat Kos met haar beste vriend Sem en Oom Tino een reis maken, om met een aantal verschillende eetculturen kennis te maken. Ze reizen naar Italië, Marokko en Frankrijk. Telkens leren ze welke gerechten bereid worden, welke ingrediënten gebruikt worden en waar ze vandaan komen. Ze leren hoe smaak ontstaat en waarom het vaak kant-en-klare eten thuis anders smaakt. Sem is de ‘running gag’ door het hele verhaal heen. Midden in de culinaire hoogtepunten die hij met Kos meemaakt wil hij eigenlijk het liefst een cola met een hamburger. Hij vindt het vooral leuk dat hij kan sjansen met alle meisjes die hij tegen komt. Bijna aan het einde gekomen van haar reis mag Kos werken in het restaurant waar ze bij toeval terechtgekomen is. Als serveerster wordt ze geconfronteerd met diverse eetgewoontes, die vaak samenhangen met godsdienst of culturen. De één eet geen varkensvlees; de ander kosjer etc. Uiteindelijk vraagt de eigenaar of Kos en Sem – na een strenge leerperiode - de zaak van hem over wil nemen. Kos eindigt dus als kok, met een eigen restaurant. En als de decaan bij toeval bij haar komt eten kan hij niet anders concluderen dan dat Kos een uitstekende kok is geworden en het goed is dat zij haar hart heeft gevolgd!

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag