Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Waarom zou ik

Elich, L.

TitelWaarom zou ik
Artikelnummer24660
Dames (min/max)4
Heren (min/max)3
Personen7
Auteur(s)Elich, L.
CategorieAvondvullend
Aantal blz71
GenreBlijspel
Duur (min.)125 Min.

WAAROM ZOU IK
1852 Blijspel in twee bedrijven (vier taferelen) door Loek Elich, 4 dames, 3 heren
Dit kostelijke blijspel, dat getypeerd wordt door z'n vlotte afwisselende spelsituaties en rake teksten, speelt zich af ten huize van Ans en Henk Tulder. Henk is de enthousiaste regisseur van een amateur toneelvereniging. Ans ervaart zijn passie voor alles wat met toneel te maken heeft, als een persoonlijke nederlaag. Zij voelt zich gedwongen een daad te stellen om haar gevoel voor eigenwaarde weer terug te krijgen. Het spel begint als Patsy, een vriendin van Ans, op bezoek komt.
Ze komt in de stad werken, maar omdat haar flat nog niet klaar is, denkt ze een paar dagen in een hotel door te brengen. Ze accepteert echter de uitnodiging van Ans en Henk om die paar dagen te blijven logeren.
Toevallig is in die tijd het repetitielokaal niet beschikbaar en heeft Henk een paar repetities bij hem thuis ingelast. Patsy maakt van deze samenloop van omstandigheden gebruik om de betrekkingen tussen Ans en Henk weer te normaliseren. Maar eer het zover is, gebeurt eerst het een en ander waarmee het publiek een bijzonder gezellige avond
bezorgd wordt. Uiteraard zijn de personages een tikkeltje aangezet, daar is het nu eenmaal een blijspel voor. Niemand zal verwachten dat de figuren in dit stuk model staan voor het prototype van de gemiddelde toneelspeler. Overigens: een tikkeltje zelfspot kan nooit kwaad. Toneelverenigingen die een vlotte manier van spelen gewend zijn, en een goed ontwikkeld gevoel hebben voor de juiste timing, kunnen aan dit stuk veel plezier en evenzoveel eer behalen.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag