Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Karma

Pladdet, E.

Inkijkexemplaar
TitelKarma
Artikelnummer29017
Dames (min/max)4 / 8
Heren (min/max)4 / 8
Personen12
Auteur(s)Pladdet, E.
CategorieEenakter
Aantal blz48
GenreAdolescenten 16-20 jaar / Jongerentoneel / Jeugdtoneel / Toneelspelen
Duur (min.)57 Min.
UitgeverVink

KARMA

29017    Eenakter voor jongeren (12-18 jaar) door Egbert Pladdet, 12 personen (3 meisjes, 3 jongens, 3 jongens of meisjes, 3 volwassenen: 1 dame, 2 heren)

Dit moderne, snelle stuk speelt zich af in een feestzaal, op de verjaardag van moeder Irene. Het hele gezin (met aanhang) komt samen om het feest te vieren. Als snel ontstaan er irritaties: bijna iedereen is meer met zijn mobiel bezig dan met elkaar. Er wordt besloten de telefoons in een doos te bewaren, broertje Rudy zal erop passen. Tussen de ongemakkelijke gesprekken van de uit elkaar gegroeide gezinsleden door, maakt Rudy een goedbedoelde fotoreportage van alle geheime informatie die op de telefoons van de gezinsleden te vinden zijn. Alle geheimen komen uit en iedereen moet met de billen bloot.

De feestelijke setting vormt een schril contrast met de situatie op het feest zelf: ongemakkelijkheid en humor volgen elkaar in snel tempo af. Dit stuk zit vol met herkenbare situaties uit deze tijd: ouders die bij elkaar blijven voor hun kinderen, kinderen die de werkelijkheid ontvluchten en de mobieltjes, die meer zeggen over wat er echt speelt dan de mensen zelf. In intieme monologen leren we personages beter kennen. (Karma is geschikt voor toneelverenigingen met zowel volwassenen en jongeren. Ook is het zeer geschikt voor middelbare scholen)

Foto's

29017_01 ontvangen van egbert pladdet.jpg
29017_02 ontvangen van egbert pladdet.jpg

Bestel dit stuk

€ 10,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag