Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Op de woelige baren

Logering, C.

Inkijkexemplaar
TitelOp de woelige baren
Oorspronkelijke titelKreuzfarht im Schweinestall
Artikelnummer29305
Dames (min/max)4 / 5
Heren (min/max)4 / 5
Personen9
Auteur(s)Logering, C.
Vertaler(s)Velde, B. ten
CategorieAvondvullend
Aantal blz60
GenreOpenluchtspelen / Blijspel

Blijspel in drie bedrijven door Carsten Lögering, vertaald en bewerkt door Ben ten Velde, 5 dames, 4 heren of 4 dames, 5 heren,

Boer Bennie Spekken in Kluitenberg leeft met zijn vrouw Gerda en dochter Anna op zijn boerderij. Bennie weet alles en hij kan alles… tenminste… dat denkt hij!

Over het algemeen is hij gewoon lui en geniet met zijn vriend Geert van de nodige alcohol. Zijn stagiair Jochem doet het meeste werk op de boerderij. Deze heeft een oogje op Anna, maar dat valt bij Bennie helemaal verkeerd. 

Na een loterij in het dorp splitsen Jochem en Anna Bennie de hoofdprijs in de maag: een cruise op de Middellandse Zee. Alleen wel jammer dat Bennie van klein af aan bang is voor water. Hij is zo bang door de dorpsbewoners en zijn eigen familie uitgelachen te worden, dat hij daarom zijn beste vriend op reis stuurt en zich op de boerderij verstopt. Niemand mag weten dat hij bang is voor water.

Bennie wordt door ongelukkige omstandigheden gedwongen zich als vrouw te verkleden en doet voortaan alsof hij zijn lang vermiste zus Joke is. De chaos is compleet. 

Agent Lubbert Jalving vindt Joke wel heel leuk en zit steeds achter haar aan. Maar daarmee is het nog niet gedaan. Het cruiseschip zinkt. Gelukkig overleven alle passagiers het ongeluk, alleen Bennie Spekken wordt vermist.

Nu begint de verwarring, waarbij Bennie de ene blunder na de andere begaat en steeds meer in zijn eigen leugens verstrikt raakt. Dit stuk is in de bezetting 5-5, 6-4 verschenen als Watervrees en in dialect als Vekansie met ’n luchie en Koppie onder, ook van de hand van Ben ten Velde. Ook mooi buiten decor.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag