Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Koppie onder

Logering, C.

Inkijkexemplaar
TitelKoppie onder
Oorspronkelijke titelKreuzfarht im Schweinestall
Artikelnummer29344
Dames (min/max)5 / 6
Heren (min/max)4 / 5
Personen10
Auteur(s)Logering, C.
Vertaler(s)Velde, B. ten
CategorieAvondvullend
Aantal blz64
GenreAlgemien dialect (van Groningen t/m Gelderland)
Duur (min.)81 Min.
UitgeverVink

Bliedspul in drie bedrieven door Carsten Lögering, vertaold en bewarkt deur Ben ten Velde, 5/6 dames, 4/5 heren

Boer Bennie Spekken in Kloetenbarg leeft met zien vrouw Gerda en dochter Anna op zien boerderij. Bennie wet alles en hij kan alles… teminnen… dat denkt hij!

Over ‘t algemien is hij gewoon lui en drinkt saomen met zien kameraod Geert ’t liefst ‘n dikke borrel. Zijn stagiair Jochem döt ‘t mieste wark op de boerderij. Hij hef ‘n oogie op Anna, maor dat valt bij Bennie hielemaol verkeerd. 

Na ‘n lotterij in ‘t dorp splitsen Jochem en Anna Bennie de hoofdpries in de maoge: ‘n cruise op de Middellandse Zee. Allent wel jammer dat Bennie van klein af an bange is veur water. Hij is zo bange dat ieder en iene hum daorum uut lacht, dat hij Geert daorum op reis stuurt.

Bennie wordt deur  omstandigheden dwongen zich as vrouw te verkleden en döt net as of hij zien lang vermiste zuster Joke is. 

Plietsieagent Lubbert Jalving  vindt Joke wel hiel antrekkelijk en lat heur niet met rust. Maor dat is niet ’t grootste probleem. Dat komp nog: ‘t cruiseschip zinkt, gelukkig overleven alle passagiers ‘t ongeluk, allent Bennie Spekken wordt vermist.

Nou begunt de verwarring, waor bij Bennie de iene blunder nao de andere begiet en aal meer in zien eigen leugens verstrikt raokt. 

(Mooi buuten decor)

Dit stuk is in de bezetting 5-4, 4-5 verschenen in dialect als Vekaanzie met ’n luchie. In het Nederlands is het stuk beschikbaar als Watervrees en Op de woelige baren.

Een aantal rollen kunnen moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld.


Bestel dit stuk

€ 13,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag