Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Een teken van leven

Stouwie, P.

Inkijkexemplaar
TitelEen teken van leven
Artikelnummer29397
Dames (min/max)5
Heren (min/max)6
Personen12
Auteur(s)Stouwie, P.
CategorieOnbekend
Aantal blz84
GenreDrama / Openluchtspelen / Tragikomedie / Komedie
Duur (min.)111 Min.

EEN TEKEN VAN LEVEN

29397 Tragikomedie in twee bedrijven door Pieter Stouwie, 5 dames, 6 heren + 1 vrouwenstem

In een ‘Een teken van leven?’ gaat het over Huub Jansen uit Maastricht en over Hans Janssen uit Groningen.

Huub en zijn vrouw Karin zijn vijfentwintig jaar getrouwd. Dit heugelijk feit willen zij op het idyllische eiland Guadeloupe vieren. Karin is al vertrokken. Huub reist zijn vrouw zo snel mogelijk achterna. Na een zakelijke ontmoeting doet Huub deze middag mee aan de open dart kampioenschappen van de plaatselijke dart club. De kans om de titel te winnen laat hij zich niet ontnemen. Dit is wat Huub zijn omgeving wijsmaakt. In werkelijkheid heeft hij echter een heimelijke afspraak met zijn buurvrouw Irma. Loodgieter Jeffrey die een lekkage in de badkamer moet opsporen, Huub zijn dochter Paula en Wouter, de man van Irma, dreigen roet in het eten te gooien.

Hans Janssen is sinds een half jaar weduwnaar. Zijn vrouw is na een kort ziekbed overleden. Hans zijn dochters zeggen contact te hebben met hun moeder. Voor de nuchtere Groninger is dit pure onzin. Volgens hem blijft er na onze dood niets over dan een paar schamele botten. Hans heeft het wel zwaar met het alleen zijn. Om de eenzaamheid te verdrijven bezoekt hij vele feestjes. Ook heeft Hans een oogje op buurvrouw Evelien, wiens man Bart dementerende is. Hans zijn leventje wordt deze middag danig overhoop gehaald. Buurman Bart neemt de benen. Evelien, haar zoon Mark en Hans zijn dochter Nynke proberen de verwarde Bart op te sporen. Hoe lang houdt Evelien het nog vol om Bart thuis te verzorgen? Wat voelt ze voor Hans en gaat ze op de avances van haar buurman in of kan zij het niet over haar hart verkrijgen om Bart in de steek te laten?

Huub en Hans: Twee mannen die niet op de hoogte zijn elkaars bestaan. Huub en Hans: Totaal verschillend van karakter. Elk hebben ze hun eigen zorgen en hun eigen dromen. Hun levens raken door een menselijke fout met elkaar verweven. Maar of één van de twee heren daar nu wel zo blij mee is...... 

‘Een teken van leven?’ is een tragikomedie (vreugde en verdriet wisselen elkaar voortdurend af) dat uitermate geschikt is voor gezelschappen die van een uitdaging houden. De verhalen van Huub en Hans spelen zich namelijk gelijktijdig op het toneel af.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag