Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Roem

Thijs, G.

TitelRoem
Artikelnummer29436
Dames (min/max)1
Heren (min/max)1
Personen2
Auteur(s)Thijs, G.
CategorieAvondvullend
Aantal blz97
GenreToneelspelen
UitgeverVink

Wat als de televisieheld van zijn voetstuk valt?

Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige ‘De Kus’, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk. ‘Roem’ voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?

Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.

Dit toneelstuk ROEM ging op vrijdag 26 januari 2018 in première in het DeLaMar Theater, Amsterdam.  Renée Soutendijk en Victor Reinier speelden in de regie van Hanneke Braam.

Bestel dit stuk

€ 13,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag