Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Bed en breakfast

Engel, A.H.

Inkijkexemplaar
TitelBed en breakfast
Artikelnummer29467
Dames (min/max)4
Heren (min/max)3
Auteur(s)Engel, A.H.
CategorieAvondvullend
Aantal blz60
GenreBlijspel
Duur (min.)75 Min.

BED EN BREAKFAST 

29467 Blijspel in drie bedrijven door Ank Engel, 4 dames, 3 heren

Wil en Wout, een echtpaar, leeftijd ongeveer 45 jaar, zijn een Bed en Breakfast begonnen in hun woonplaats, een rustig plaatsje in de Bible Belt. Zij vallen in het dorp uit de toon, want ze hebben zich bekeerd tot het Boeddhisme. Ze zijn ook veganisten geworden en willen hun gasten kennis laten maken met gezonde voeding en meditatie. Hun dochter Flora is nog niet zo lang het huis uit. Wil en Wout hebben haar kamer en de logeerkamer omgetoverd tot twee Bed and Breakfast kamers in oosterse stijl. En dan komen de eerste gasten: 

Henk en Inge, een echtpaar van middelbare leeftijd, iets ouder dan Wil en Wout, uit Amsterdam, waar ze in het drukke centrum wonen en gek worden van de hordes toeristen, die de stad bezoeken en van de buren, die met Airbnb in zee zijn gegaan en hun huis steeds aan weer andere lawaaiige toeristen verhuren. Ze willen een paar dagen rust op het platteland en hebben op het Internet de website “De B & B van W & W” gevonden. 

Flip en Carla, een jong stel, nog niet zo lang samenwonend, komen ook uit een grote stad, maar Flip wil zijn huis juist verhuren en op reis gaan of een eigen zaak beginnen. Carla is het met zijn avontuurlijke ideeën niet (helemaal) eens. Ze hebben besloten er een paar dagen op uit te gaan om rustig te kunnen overleggen over hun toekomst.

De twee paren krijgen midden in de nacht slaande ruzie over geluidsoverlast. De eigenaren van de B&B zien kans de zaak te sussen en iedereen gaat slapen. De rust lijkt te zijn teruggekeerd als Flora, de dochter van Wil en Wout, onverwacht en argeloos de kamer binnenstapt. Flora is een mooie jonge dame met de ambitie carrière te maken in de voetbalwereld, maar daar is nog niet zoveel van terecht gekomen en daarom komt ze maar weer eens naar huis. Ze weet niet dat haar ouderlijk huis inmiddels is veranderd in een B&B. Henk en Flip vallen alle twee voor de charmes van het voetbalmeisje. Henk doet zichzelf voor als een expert op voetbalgebied en hij wil Flora wel een paar kneepjes van de sport bijbrengen. Zowel Henk als Flip denken, dat de aantrekkelijke jonge dame er met hen vandoor wil gaan en zij doet niets om ze op andere gedachten te brengen. Integendeel! 

Maar als Flora op het punt staat te vertrekken, gaat haar telefoon en dan loopt het toch nog anders.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag