Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

De berg van goud

Caluwé, J. de

Inkijkexemplaar
TitelDe berg van goud
Artikelnummer29468
Personen5
Auteur(s)Caluwé, J. de
CategorieEenakter
Aantal blz28
GenreNieuwe oogst / Kindertoneel
Duur (min.)27 Min.

DE BERG VAN GOUD

29468 Fantasierijk toneelspel in 9 scenes voor kinderen door Jan de Caluwé, 5 personen

Twee schaapherderskinderen spelen op een berghelling, ze spelen ‘hond’ en ‘schaap’.

In hun spel vergeten ze om tijdig naar huis terug te keren, tot de kerkklok van hun dorp hen om zes uur roept. Maar dan valt de avond al snel, met een wonderbaarlijke gloed over de bergtop.

In die sfeer maken de kinderen een avontuur mee, dat ook bedreigend is door de aanwezigheid van twee rovers. De bergtop schijnt door de avondzon zo sprekend helemaal van goud te zijn dat de kinderen het goud van de top willen gaan halen voor hun arme dorpsgenoten. Maar ook de rovers willen, om zichzelf te verrijken, zich meester maken van het goud.

Een berggeit helpt de kinderen om de berg te beklimmen. Maar wie is die berggeit? Want op de top ligt dan het hoogtepunt van het avontuur dat de kinderen waren begonnen…..

Nadat de rovers zijn ontmaskerd, volgt uiteindelijk een royaal slot: de fee van de berg en de toneelspelers (kinderen én rovers) delen in goudpapier verpakte presentjes uit aan de toeschouwers.


N.B. Deze toneeltekst is een zeer vrije bewerking van een verhaalidee van Noorunissa Inayat Khan, zoals ze dit vertelde aan haar biografe Jean Overton-Fuller (zie blz. 137/138 in ‘Madeleine’ by Jean Overton-Fuller, East-West Publications, London and The Hague)


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag