Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Zo geslepen als een diamant

Bijllaardt, P. van den

Inkijkexemplaar
TitelZo geslepen als een diamant
Artikelnummer29569
Dames (min/max)5
Heren (min/max)2
Personen7
Auteur(s)Bijllaardt, P. van den
CategorieAvondvullend
Aantal blz92
GenreBlijspel / Nieuwe oogst
Duur (min.)123 Min.

ZO GESLEPEN ALS EEN DIAMANT…

29569 Een vrolijk spel in vier bedrijven door Peter van den Bijllaardt, 5 dames, 2 heren 

Ineke woont nog geen dag in haar nieuwe flat of ze krijgt al bezoek van haar buurvrouwen, Rachel, Bea en Hilda. Vooral deze laatste is een zeer eigenzinnig type, die ook nog - als man - voor inbreker speelt. 

Er wordt bij Ineke een bonbondoos afgeleverd, waarin 98 ruwe diamanten zitten. Ineke weet niet wat ze er mee aan moet. Want een boel mensen zitten achter deze diamanten aan. Ze verstopt de doos, waaruit de diamanten ineens verdwenen zijn, maar even later in een fluwelen zakje weer verschijnen.

Ineke maakt daardoor, met haar buurvrouwen doldwaze taferelen mee, die af en toe zelfs hilarisch zijn. Dan staat er ineens een vrouw aan de deur, die alles van de diamanten afweet en ook weet van wie de diamanten zijn. Dan komt ook nog haar vriendje bij Ineke op bezoek, die de neef van een maffia-figuur blijkt te zijn, wat de hele boel alleen nog maar nóg verwarrender maakt. 

Ineke wordt onder druk gezet en bedreigd met de ergste dingen, als ze niet snel vertelt waar de diamanten zijn. Maar door haar snelle reactievermogen en haar goeie tegenwoordigheid van geest weet ze zich uit iedere situatie te werken.

Het blijkt allemaal een test te zijn voor Ineke. De oom, neef en de buurvrouwen blijkt een zeer geslepen groepje van gespecialiseerde criminelen te zijn, die haar de leiding van deze groep willen geven. Ze wilden gewoon even constateren of ze daar de juiste kandidaat voor was…


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag