Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Er lekker even uit!

Bremer, A.

Inkijkexemplaar
TitelEr lekker even uit!
Artikelnummer29647
Dames (min/max)2
Heren (min/max)3
Personen5
Auteur(s)Bremer, A.
CategorieEenakter
Aantal blz36
GenreNieuwe oogst / Komedie
Duur (min.)39 Min.

ER LEKKER EVEN UIT!

29647 Komedie in één bedrijf door Aris Bremer, 2 dame, 3 heren

Er lekker even uit maar het regent al weken en de bungalowtent van Cora en Wim is zo lek als een mandje. Ook deze vakantie geeft niet dat plezier waar naar uitgekeken is. En deze dag wordt al helemaal geen vrolijke, want Cora’s ouders komen op bezoek. Opa is Wims werkgever en Cora vindt dat haar man een betere salaris hoort te verdienen. 

Het bezoek wordt een ramp. Oma is overbezorgd: Opa is pas ontslagen uit het ziekenhuis na een prostaatoperatie en deze deuk in zijn waardigheid compenseert hij met druk gepraat en flirten met een buurvrouw. Wim en Cora sloven zich uit, maar er is alleen maar grootouderlijke aandacht voor kleinzoon Junior, die dan ook danig verwend wordt.

De mannen zoeken de gezelligheid in drank en de vrouwen in gebabbel, bang als ze zijn voor de waarheid. Maar de alcohol maakt de tongen los. Verwijten vliegen over en weer. Vooral Wim wordt van alle kanten op zijn zwakke kanten gewezen. Hij reageert dat weer af op Junior. 

Een en ander escaleert tot een ordinaire familieruzie, waarin Opa’s avontuurtjes ter sprake komen, Oma over haar helderziendheid raaskalt, Junior zich ziek snoept, Cora haar man treitert met een meer begaafde collega, Opa een rol gaas naar zijn hoofd krijgt en het in zijn broek doet….  als de volgende bui zich aandient.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag