Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Simon en zijn lollige beer

Bijllaardt, P. van den

Inkijkexemplaar
TitelSimon en zijn lollige beer
Artikelnummer29661
Dames (min/max)3
Heren (min/max)4
Personen7
Auteur(s)Bijllaardt, P. van den
CategorieAvondvullend
Aantal blz92
GenreNieuwe oogst / Blijspel
Duur (min.)123 Min.

SIMON EN ZIJN LOLLIGE BEER… 

29661 Vrolijk en spannend spel in 4 bedrijven, door Peter van den Bijllaardt, 3 dames, 4 heren

Sam van Dijk bezit enkele software bedrijven. In Ierland wordt een bedrijf te koop aangeboden, dat met nieuwe software uitvindingen bezig is, maar in hevige geldnood verkeert. 

Sam wil op dat bedrijf een bod doen. Maar dan wil hij wel weten wat de andere bedrijven al hebben geboden. Hij heeft dus deze zo belangrijke gegevens van een zekere O’Conner gekocht. 

Zijn dochter Ineke, die in het bedrijf een hoge functie beheert, stopt deze cijfers in een bestand, met een wachtwoord, waarmee zij alleen hem kan openen.

Maar zaterdagochtend vroeg, wanneer het stuk begint, als Sam in Dublin zaken wil gaan doen, ontdekt Ineke dat er in dat bestand, waarin die belangrijke bedragen staan, een ander wachtwoord is gezet… Ze kan er niet meer inkomen…

Marian, de secretaresse van Ineke, moet meteen naar Sams huis komen om dat voor hun op te lossen. Maar als Marian het niet lukt door deze blokkade heen te breken, vertelt zij Sam dat Simon, een van hun programmeurs, dit klusje met gemak kan klaren. 

Wat blijkt; Sam heeft enkele dagen daarvoor deze Simon ontslagen. Zijn dochter Ineke beweegt haar vader alvast naar Dublin te reizen. Zij belooft hem deze Simon op te sporen, om hem zover te krijgen ze uit deze ellende te verlossen. Dat ze die ochtend nog een afspraak met haar blind date Chris heeft, is ze even vergeten… 

Terwijl Sam dus naar Dublin vliegt en Ineke naar Simon op zoek gaat, hebben ze Marian de opdracht gegeven in het huis van Sam te blijven, om door te gaan dat wachtwoord te achterhalen en verder alles tussen hen te coördineren.

Dan komt Simon binnenstappen. Hij hoort van Marian alle ellende aan, maar is nog steeds erg boos dat hij is ontslagen. Hij weigert ze te helpen. Wel hoort hij van Marian dat Ineke die dag een blind date met een zekere Chris heeft. Simon is erbij, als deze man binnenkomt. Chris neemt zonder meer aan dat Marian Ineke is. In een impuls laat Marian dat gewoon zo doorgaan, omdat ze op slag verliefd is op deze man. Simon ziet hier wel de humor van in.

Daarna gebeurt er heel wat, waar ook Els, de vrouw van Sam bij betrokken raakt. Want Simon heeft zich, tegenover Ineke uitgegeven voor de blind date Chris (met een vals baardje, grote zwarte bril en pruik…) want deze twee kennen elkaar!

Els is op Simon erg gesteld geraakt, omdat ze in hem de gedroomde schoonzoon ziet.

Chris denkt dus dat Marian Ineke is. En Ineke denkt dat Simon Chris is. Ineke is vreselijk blij met deze onechte Chris, omdat hij, in haar aanwezigheid het wachtwoord heeft gevonden, waardoor ze weer in het bestand van O’Conner kan. 

Sam en zijn dochter weten echter niet dat Simon, toen hij nog bij ze werkte zelf dat wachtwoord er persoonlijk in heeft gezet. En toen tevens de bedragen van O’Conner een stuk hoger heeft gemaakt, waardoor Sam in Dublin veel meer moet bieden dan hem lief is. 

Sam vraagt hem bij hem te komen werken. Daar heeft Simon wel oren naar. Hij vertelt Sam dat hij bij Google werkt, maar dat hij altijd al bij een bedrijf wil werken, waar hij de leiding van de afdeling programmering krijgt. Sam zegt hem dat toe. Tot groot ongenoegen van Ineke, want dat was haar functie.

Dan is er ook nog Hugo, de financieel directeur van Sams bedrijf. Deze buitengewoon stijve man is al jaren tot over zijn oren verliefd op Ineke, maar durft haar dit niet te vertellen.

De verwarring begint echter pas goed, als op zondagochtend heel vroeg Chris - de echte blind date van Ineke - Simon gaat ontmoeten. Hierbij aanwezig zijn: Sam, zijn vrouw Els, Ineke, Marian en ook Hugo. Er volgen dan hilarische toestanden, omdat Sam dingen hoort, die hem helemaal niet bevallen en Hugo zijn jaloerse kant laat zien!

Aan het eind van het stuk bekennen Simon en Chris aan Marian, dat ze elkaar al heel lang kennen en dat alles een vooropgezet plan was om Sam een heleboel miljoenen afhandig te maken. Zij blijken 2 medewerkers van een grote organisatie te zijn, die de hele rijken van deze aarde, vele miljoenen afhandig weten te maken, omdat ze vinden dat kinderen over de hele wereld geen honger meer mogen lijden.

Helemaal aan het eind maken ze ook Marian medewerker van deze organisatie.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag