Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

...En nog veule jaoren

Bennen, J.

Inkijkexemplaar
Titel...En nog veule jaoren
Artikelnummer29819
Dames (min/max)6
Heren (min/max)5
Personen11
Auteur(s)Bennen, J.
CategorieAvondvullend
Aantal blz64
GenreDrents toneel / Blijspel
Duur (min.)84 Min.

…EN NOG VEULE JAOREN

29819 Bliedspul in drie bedrieven deur Jannes Bennen, 6 dames, 5 heren

Mina en Willem hebt ’t wal goed samen. Willem löp tegen zien pensioen maor is nog een actieve kerel. Hun zeun Roelof woont nog thuus maor dat zal niet zo lang meer duren want die giet gauw trouwen met Fien.

Willem zien moe kan zuch niet meer redden om zelfstandig te wonen. Ze is pas weer vallen en hef heur rug ernstig kneusd. Willem maakt zich zörgen en overweegt om heur an te melden veur een verzörgingshoes. Willem zien breur Jans is ’t daor niet zo met iens. Hie is bang dat ze straks met oma opscheept zit umdat ’t heur vast niet bevalt in ’t verzorginghoes. Dan is ze heur huusie kwiet en de femilie zit er met opscheept…. Ok “oes Ab oet Zweel” wordt bij de plannen betrökken hoewel hij maor weinig contact hef met zien moe. As compromis spreekt ze of dat Willem en Mina “oma” eerst ies veur drie maond in huus neemt um te zien hoe slecht ’t non met heur gesteld is. In die tied is oma ok nog jaorig, maor umdat ze zo ’n last van de rug hef slaon ze de verjaordag dit jaor maor over. Of niet? Ondertussen möt er ok nog een indicatie anvraogd worden. De metwarker van ’t indicatieorgaan komt langs um een indruk te kriegen van oma.

De drie maond dat “oma” bij Willem en Mina giet inwonen kriegt ze hulp van thuuszorg. 

Roelof zöt ’t hielemaol niet zitten dat “oma” bij hun in komt wonen want hij is zien kamer veurlopig kwiet an oma. Hij is bang dat ’t veur vast wordt umdat ze te goed is veur ’t verzorgingshoes. As de metwarker van ‘t indicatieorgaan langs komt is ’t maor ofwachten wat die van oma vindt. 


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag