Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Orion zoekt Assepoes

Bremer, A.

Inkijkexemplaar
TitelOrion zoekt Assepoes
Artikelnummer29829
Personen13
Auteur(s)Bremer, A.
CategorieTweeakter
Aantal blz36
GenreNieuwe oogst / Volwassenen voor kinderen / Sprookjes
Duur (min.)39 Min.

ORION ZOEKT ASSEPOES

29829 Sprookjesachtig avontuur door volwassenen voor kinderen in zes scènes door Aris Bremer, 13 personen

We kennen allemaal de tragische figuur van Assepoes, de mooie jonge vrouw die zo vernederd en gepest werd door haar stiefmoeder en -zusters. We weten ook allemaal dat ze als bij toverslag veranderde in een sprookjesachtige verschijning die het hart van de kroonprins stal. Maar wie ter wereld zorgde voor die “toverslag” ….?

Niemand “ter wereld” maar een buitenaardse ruimtereiziger. Vanaf een ver sterrenstelsel reist Orion naar de planeet Aarde om daar een probleem op te lossen. Daar ontdekt hij een diepdroevige Assepoes opgesloten in een donkere kelder terwijl haar stieffamilie naar het koninklijk paleis zijn waar een gemaskerd bal plaats vindt. Uit de gasten wil Robijn, de wat verlegen Kroonprins, zijn toekomstige bruid, kiezen. Zijn stokoude ouders zijn het regeren moe en aan hun pensioen en hobby’s toe. 

Orion mengt zich onder die gasten en ziet de opgewonden stiefzussen belachelijke pogingen doen om bij Robijn in de smaak te vallen. De sympathieke Nar neemt hem mee naar Assepoes, die maar wat graag naar het bal wil. Dankzij Orions buitenaardse krachten is Assepoes even later die schitterende verschijning op het bal waar de Kroonprins maar wat graag mee wil dansen. Hij had haar echter niet moeten kussen want dat verbrak de betovering. Assepoes vlucht naar haar kelder maar verliest een van haar opvallend kleine schoentjes.

Robijn past radeloos alle aanwezige dames dat schoentje maar niemand past het. Orion en Nar halen Assepoes toch over om in haar versleten plunje met hen naar het bal te gaan. En haar past het schoentje natuurlijk. De verliefde prins vraagt haar ten huwelijk. Zij zegt ja. En als dan de kwalijke rol van haar stieffamilie duidelijk is worden zij uit paleis en land verbannen en het bal een echt sprookjesachtig feest. 

En Orion verdwijnt op weg naar een ander probleem op Aarde of een andere planeet. 


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag