Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

De Baron

Chris Raats

Inkijkexemplaar
TitelDe Baron
Artikelnummer29847
Dames (min/max)9
Heren (min/max)5
Personen14
Auteur(s)Chris Raats
CategorieAvondvullend
Aantal blz68
GenreNieuwe oogst / Komedie / Drama
Duur (min.)87 Min.

DE BARON

29847 Komische drama in drie bedrijven door Chris Raats, 9 dames, 5 heren

Op het kasteel bereidt de familie Van Ermgaard tot Gravensteiner zich voor op de gouden bruiloft van de baron en de barones. Het programma en de gastenlijst leiden tot fricties, nog los van de uitgesproken en onuitgesproken controverses tussen de verschillende familieleden. Een mogelijke relatie voor de kleindochter lijkt in beeld te komen (Romke).

In de pachterswoning is de stemming in mineur omdat de fruitoogst mislukt, terwijl de baron in alle zakelijkheid gewoon de pacht opeist. Dan maar het vee verkopen. Niettemin is de familie zo afhankelijk en trouw dat ze toch een bijdrage aan het feest willen leveren voor hun heer en mevrouw. Zelfs de opstandige zus en de boerin doen mee. Het oefenen van de klucht leidt tot komische situaties.

Voor de gouden bruiloft komt er familie uit België en Friesland. Tijdens het feest voeren de pachters, op een echt amateuristische manier, een bewerking van de klucht van de koe op. De baron, geroerd door hun trouw, scheldt de pachtschuld kwijt en laat hen een nieuwe start maken met een paardenfokkerij. Ontmaskering van Romke.


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag