Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

'n Winkel van niks

Roede, H.

Inkijkexemplaar
Titel'n Winkel van niks
Oorspronkelijke titelDe super super
Artikelnummer29905
Dames (min/max)4 / 6
Heren (min/max)2 / 4
Personen8
Auteur(s)Roede, H.
Vertaler(s)Velde, B. ten
CategorieAvondvullend
Aantal blz60
GenreKlucht / Algemien dialect (van Groningen t/m Gelderland)
Duur (min.)75 Min.
UitgeverVink

’N WINKEL VAN NIKS/DE SUPER SUPER

29905 Klucht in vier bedrieven van Henk Roede, Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde, 4/6 dames, 2/4 heren (8 personen) plus evt. figuranten; flexibele invulling - o.a. 4-4, 5-3, 3-5- meugelijk.

De Super Super in Kloetenbarg, onderdeel van ’n landelijke keten, is eigenlijk ’n winkel van niks. Dat vinden de inwoners van het mooie gehucht en veul klanten kommen der dan ok niet. Sjors, de baos is zeker gien echte ondernemer en zien personeel hef ’t buskruut ok niet uut vonden. Maor ‘t allergrootste probleem is dat ter ’n jaor of wat leden ’n vestiging van Mega Markt kommen is an de overkaante van de straote.

Sjors kreg van ’t hoofdkantoor nog íéne kans um te zorgen veur meer umzet. Hij kreg hulp van de onervaoren Nicolette. Zij giet drok an de slag, ’t personeel moet niet veul van die “siepeltrien” hebben. Zij prat “hoog” en dat bent ze niet wend. Ok slingert ze der Engels woorden tussen deur. Dat vindt Magda – van de stoetafdeling – hielemaol niks; en zij geleuft ok niet dat ’t personeel der beter van wordt. Meek tet te ket wais, zeg ze, want ze hef zich zölf ok wat Engels an leerd. Bauke is van de afdeling gruunte en fruit, en ok niet bepaold geschikt. Hij holt niet van gruunte: ben toch gien knien zeg e tegen zien baos.

Komiese toestanden in ’n hoog tempo in dizze kucht die zich afspeult in ‘n supermarkt. Der bent vervelende klanten. hangaolderen, ‘n accordeonist veur de deure en ’n flessenautomaot die kuren vertoont.

Dit is ok weer ‘n dolkomiese klucht, van Henk Roede in ’n bewarking in algemien dialect deur Ben ten Velde. ’t Bliekt ’n goeje combinaotie te wezen van die beiden. Nao successen met o.a. Plamuren is plamuren, ’t Zit in de zenen, Fenna hef altied wat, Wildwest in de dierentuune en ’t Spook van Kloetenbarg, is dit ok weer ‘n stuk, waor bij ’t publiek liefzeerte kreg van ’t lachen.

Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld. (dit stuk is in ’n bewarking met ’n rol meer verkriegbaor as Bonnegies veur ‘n auto, ok van de hand van Ben ten Velde)


Bestel dit stuk

€ 13,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag