Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Kloosterlingen

Runhaar, José

Inkijkexemplaar
TitelKloosterlingen
Artikelnummer30008
Dames (min/max)7
Heren (min/max)3
Personen10
Auteur(s)Runhaar, José
CategorieAvondvullend
Aantal blz60
GenreNieuwe oogst / Klucht
Duur (min.)75 Min.

KLOOSTERLINGEN

30008 Klucht in 9 scènes door José Runhaar, 7 dames, 3 heren

Kloosterlingen is een toneelstuk dat zich afspeelt in een klein dorpje, waar een klooster met nonnen staat, dat op sterven na dood is. Een handjevol nonnen verblijft in het klooster, onder de leiding van moeder-overste zuster Agneta. Zij is vast van plan om in het klooster te blijven tot ze er uit weggedragen wordt. Het viertal zusters dat onder haar leiding staat, volgt haar niet geheel in haar passie. Zusters Crystal en Claire zijn goede vriendinnen en bezwijken meer dan eens, vol overgave, voor de verleidingen van de buitenwereld. Deze is dan ook erg dichtbij, in de vorm van het plaatselijke cafeetje, gerund door opgeruimde eigenaresse en barvrouw, Martina Vermout. Ze heeft sympathie voor de meiden opgevat en is altijd meer dan bereid om de locatie te zijn voor beautyavonden, onder leiding van schoonheidsspecialiste Mira Bella. Zij komt regelmatig naar het café om de dames van de nieuwste poeders en smeersels te voorzien.

Het dorp wordt opgeschrikt door de komst van kruimeldief Philip Clepto, die – naar het blijkt – de plaatselijke juwelier heeft beroofd. Deze dief komt in het holst van de nacht naar het dorp, op de hielen gezeten door de plaatselijke veldwachter; René Pandoer. Deze ziet het als zijn kans om zich hogerop te werken, als hij de dief te pakken krijgt. Aangekomen in het dorp, klopt Philip in wanhoop bij het klooster aan, smekend op bescherming. Aangezien moeder-overste er op dat moment niet is, besluiten Crystal en Claire, om de dief op te vangen. Al snel ontdekt Zuster Rosa, een slimme, maar rustige vrouw, die enorm van tuinieren houdt, wat er gaande is. Ze helpt de meiden waar ze maar kan. Alleen zuster Fleem, die altijd in een goed blaadje probeert te komen bij moeder-overste, blijkt gevaarlijk. 

In de tijd die volgt, blijft de veldwachter op de uitkijk voor de dief en begint Philip steeds meer op zijn gemak te raken in het klooster. 

Dan duikt plotseling Philips oude vriend, Ben Comes, op in het dorp. Hij is niet alleen op zoek naar zijn oude vriend en mede-dief, maar ook naar de buit die bij de juwelier is ontvreemd – enkele diamanten. Hoewel Philip zegt deze in de haast te hebben verloren, blijft Ben in de buurt. Maar al snel valt hij als een blok voor zuster Rosa, waardoor zijn motivatie om te blijven enigszins verandert.

Wanneer Philip dan eindelijk betrapt wordt, blijkt moeder-overste niet bepaald geïnteresseerd in zijn arrestatie. Ze neemt deze kans om haar liefde aan Pandoer te verklaren. Dit is voor Crystal en Claire hun kans het klooster te verlaten en besluit Rosa in het klooster te blijven, door er een retraite van te maken. Ben blijft maar wat graag om haar te helpen. Wanneer Fleem merkt dat ze alles verloren heeft, vertrekt zij ook. Zo krijgt Philip zijn kans om er vandoor te gaan. Bij zijn vertrek krijgt hij een plantje mee, wat hij onder Rosa’s zorg van bol tot bloem heeft zien komen. En verstopt in de aarde zitten de diamanten…


Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag