Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Het akkefietje van Hans en Grietje

Bremer, Aris

Inkijkexemplaar
TitelHet akkefietje van Hans en Grietje
Artikelnummer30063
Dames (min/max)3 / 9
Heren (min/max)3 / 9
Personen12
Auteur(s)Bremer, Aris
CategorieEenakter
Aantal blz36
GenreFamilievoorstelling / Sprookjes
Duur (min.)39 Min.
UitgeverVink

HET AKKEFIETJE VAN HANS EN GRIETJE

30063 Sprookjesachtig familietoneel voor kinderen van 4 tot 104 in 5 scènes door Aris Bremer, groep 12 personen: 3 à 9                 dames, 3 à 9 heren

Hans en Grietje, een tweeling, wonen in een volksbuurt in een grote stad met hun ouders Pa en Ma Knot. Hun huis is oud en wordt wel het Krot van Knot genoemd. Pa en Ma zijn ook oud en invalide. Het kost hen grote moeite iets bij te verdienen met het in hun kleine wijk rondbrengen van ‘t Akkefietje, een uitgave van de valse Rinus “Roddel” die in het Snoeppaleis woont.

De problemen worden groter nu ze een grote huurschuld hebben. Dus moet er geld binnen komen, de scholieren Hans en Grietje worden door Rinus gedwongen die dag ‘t Akkefietje in de hele stad rond te brengen. 

‘t Akkefietje is een flodderig blad vol goedkope reclame en leugens over bekende sprookjesfiguren. In deze uitgave staan leugens over de Dwergen en Sneeuwwitje, maar ook over de dubieuze rol die de Appelheks speelt in diverse sprookjes. In een volgende uitgave moet een opgeblazen tekst met foute foto’s komen over Hans en Grietje. 

Tijdens de even spannende als hilarische tocht door de stad raakt de tweeling bevriend met de tegenstanders van Roddel en met elkaar zien ze kans voorgoed een eind te maken aan de misdadige plannen van Roddel. En het Snoeppaleis gaat door de familie Knot bewoond worden.


Bestel dit stuk

€ 7,30

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag