Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Familie is ook niet alles

Rooij, Lucy van

Inkijkexemplaar
TitelFamilie is ook niet alles
Artikelnummer32693
Dames (min/max)6
Heren (min/max)3 / 4
Personen9
Auteur(s)Rooij, Lucy van
CategorieAvondvullend
Aantal blz76
GenreNieuwe oogst / Blijspel
Duur (min.)115 Min.

FAMILIE IS OOK NIET ALLES

32693       Blijspel in negentien scenes door Lucy van Rooij,

6 dames, 3/4 heren

Molly de Marchant is een welgestelde weduwe die best tevreden is met haar leven. Ze gaat naar pilates, heeft een leesclubje, en een hulp voor twee keer in de week. Johan, haar zoon, maakt zich echter zorgen; af en toe vergeet ze wel eens de boel af te sluiten als ze weggaat, of ze valt overdag in slaap. Hij ziet haar eigenlijk liever verhuizen naar een zorgvilla, maar daar wil ze niets van weten.

Als haar hulp haar van de ene op de andere dag laat zitten, regelt Johan dat Pilar wordt aangenomen, een particuliere thuishulp, die van negen tot vijf, maandag tot vrijdag, alle huishoudelijke en medische taken op zich neemt. Molly is heel blij met Pilar, die echter door Johan wordt gebruikt om zijn bloedeigen moeder digitaal te kunnen bestelen. Pilar is illegaal in Nederland en hij dreigt de IND in te lichten als ze niet meewerkt, dus heeft ze weinig keus.

Als op een dag zijn bedrog toch aan het licht komt, wil Molly boos naar de politie stappen, maar haar kleinzoon Sven weerhoudt haar hiervan. Als ze dat doet, is Pilar namelijk de klos. Hilda, Molly's beste vriendin, die toevallig getuige is van de schokkende ontdekking, smeedt een plannetje om Johan terug te pakken. Net als in 'HUSTLE', wordt Johans zwakke plek, een obsessieve liefde voor 20e-eeuwse schilderkunst, zijn ondergang en dé manier voor Molly om haar geld (en nog wat meer) terug te krijgen.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag