Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Het spookt op Ravenstein

Maaijen, R.

Inkijkexemplaar
TitelHet spookt op Ravenstein
Artikelnummer32706
Dames (min/max)4
Heren (min/max)6
Personen10
Auteur(s)Maaijen, R.
CategorieTweeakter
Aantal blz48
GenreNieuwe oogst / Volwassenen voor kinderen / Kindertoneel
Duur (min.)75 Min.

HET SPOOKT OP RAVENSTEIN

32706       Kindertoneel door Rob Maaijen,

                4 dames/meisjes, 6 jongens/heren + dansers (fig)

Bella van Ravenstein en haar man Koos de Hoop runnen een hotel in het stamslot Ravenstein. De zaken gaan echter slecht: er komen te weinig gasten en er zijn veel onbetaalde rekeningen. Twee snode projectontwikkelaars, Willemijn Woeker en Simon Schraper, willen het kasteel en de landerijen graag overnemen om hun grootse plannen te realiseren. Ze worden echter resoluut de deur gewezen en zinnen op wraak.

De komst van neefje Dirk van Ravenstein zorgt voor een prettige afwisseling.

’s Nachts dwalen in het slot steevast twee spoken rond: de geest van de verdrietige gravin Annabella en de wrede Spaanse officier Don Fernando Alatriste (bijgenaamd Don Diablo).

Op een dag nemen de excentrieke gasten Dorothea en Roderick Van Duitenbergh hun intrek in het hotel. Mevrouw van Duitenbergh laat haar kostbare diamanten halssnoer opbergen in de kluis.

’s Nachts breken Willemijn en Simon in om de boel flink te saboteren. Ze stelen het halssnoer, maar worden betrapt door Don Fernando. Er volgt een wilde strijd om het sieraad in bezit te krijgen. Ook Dorothea en Roderick mengen zich later onverwacht in het gevecht. Het blijft tot het laatste moment spannend wie het dure halssnoer zal veroveren…

Als de rust is weergekeerd ontmoet Dirkje ’s nachts gravin Annabella. Als blijk van vertrouwen geeft ze hem een raadselachtige aanwijzing om de verdwenen zegelring en het verloren familiefortuin op te sporen.

Dirkje slaagt er de volgende ochtend in om de zegelring én de schat te vinden. De financiële zorgen van de familie Van Ravenstein zijn daarmee voorgoed voorbij. Ook de geesten vinden eindelijk hun rust…

“Het spookt op Ravenstein” is een stuk vol actie, spanning en humor. Er is ook de nodige ruimte voor eigen inbreng.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag