Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Oma's aan de macht

Maaijen, R.

Inkijkexemplaar
TitelOma's aan de macht
Artikelnummer32707
Dames (min/max)5
Heren (min/max)3
Personen8
Auteur(s)Maaijen, R.
CategorieOnbekend
Aantal blz48
GenreNieuwe oogst / Volwassenen voor kinderen / Kindertoneel
Duur (min.)75 Min.

OMA’S AAN DE MACHT?

32707       Kindertoneel door Rob Maaijen,

                5 dames, 3 heren

Meestal zijn oma’s lief en zijn ze dol op hun kleinkinderen. Maar deze oma’s wil je liever niet tegenkomen: Pandora Helleveeg, Secretia Eigenheimer en Kenau Naarling. Ze zijn intens gemeen, ze haten de hele wereld en hebben een hartgrondige hekel aan (klein)kinderen.

Het drietal wil een landelijke (misschien wel wereldwijde) opstand van oma’s organiseren om de macht over te nemen. Om aan het benodigde geld te komen bedenken ze een sluw plan. Ze willen Pandora’s kleinzoon Junior Duimkruid ontvoeren. Zijn ouders zijn erg rijk en hebben eigenlijk nooit veel tijd voor hun zoon. Junior is dus een gemakkelijke prooi en kan een flink losgeld opleveren.

De ontvoering slaagt helemaal volgens plan. Even dreigt de plotselinge komst van de pasbenoemde kinderjuffrouw Dora Dartel roet in het eten te strooien…Hoewel het door de ontvoerders nadrukkelijk is verboden, roepen mijnheer en mevrouw Duimkruid toch de hulp in van inspecteur Van Balen.

Zal deze wat excentrieke speurder erin slagen het boosaardige drietal te ontmaskeren? Kan hij de oma-opstand nog tijdig een halt toe te roepen? Komt Junior weer veilig terug? En welke verrassende rol speelt de kinderjuffrouw Dora Dartel?

(“Oma’s aan de macht?” is een stuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd met veel actie. Er kan flink gegriezeld, maar ook veel gelachen worden!

Het is met een bezetting van minimaal 8 spelers en in een eenvoudig huiskamerdecor te realiseren)

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag