Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

De vloek van kapitein Black Jack

Maaijen, R.

Inkijkexemplaar
TitelDe vloek van kapitein Black Jack
Artikelnummer32726
Dames (min/max)3 / 14
Heren (min/max)5 / 16
Personen19
Auteur(s)Maaijen, R.
CategorieAvondvullendkort
Aantal blz56
GenreNieuwe oogst / Volwassenen voor kinderen / Kindertoneel
Duur (min.)81 Min.

DE VLOEK VAN KAPITEIN BLACK JACK

32726        Kindertoneel door Rob Maayen,

                   3 meisjes, 5 jongens, 11 meisjes/jongens.

Tom O’Malley is de vriendelijke eigenaar van de Ierse herberg “The Piratequeen”. Hij is een ver familielid van de beroemde Ierse piratenkoningin Grace O’Malley.

Op een stormachtige nacht vragen Pim en Tina om onderdak. Deze twee jongelui maken een studiereis over piraterij in Ierland.

Tijdens hun verblijf vinden ze in de dubbele bodem van een oude scheepskist een prachtig flessenscheepje en een raadselachtig document. Ze maken deel uit van een eeuwenoude vervloeking. De geesten van de beruchte piratenkapitein Black Jack, stuurman Baliekluiver, scheepskok Scheurbuik en scheepsmaatje Galgenaas zijn eeuwen geleden voor straf opgesloten in het flessenscheepje.

Pim kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en opent stiekem de fles. De geesten ontsnappen en gaan weer op pad. Ze moeten drie wensen vervullen om zich voorgoed van de vloek te bevrijden: diamanten terugplaatsen in een beeld, bloedgeld ophalen en een eerlijk werk verrichten. Ze nemen Pim en Tina als gijzelaars mee op hun avontuurlijke tocht. Daarbij komen ze terecht in een museum en bij een talentenshow in een chique hotel. Met behulp van de kinderen weten de piraten twee opdrachten te vervullen.

Inmiddels is de geest van Grace O’Malley gealarmeerd en zij volgt de piraten op de voet om over de kinderen te waken. Terug in de herberg komt het tot een confrontatie tussen Black Jack en Grace O’Malley. Dan blijkt de laatste opdracht niet vervuld: een eerlijk werk verrichten… De piraten zullen opnieuw voor eeuwen opgesloten worden in de fles. De kinderen komen echter met een verrassende oplossing, die iedereen gelukkig maakt.

“De vloek van kapitein Black Jack” is een toneelstuk vol spanning en humor. Het is heel geschikt voor de bovenbouw en biedt ruime mogelijkheden voor de eigen inbreng.

Bestel dit stuk

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag