Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Professor Plofpruik in het land van goud en zand

Eeten, B. van

Inkijkexemplaar
TitelProfessor Plofpruik in het land van goud en zand
Artikelnummer32842
Dames (min/max)4 / 5
Heren (min/max)5 / 6
Personen10
Auteur(s)Eeten, B. van
CategorieTweeakter
Aantal blz52
GenreSprookjes / Kindertoneel
Duur (min.)75 Min.
UitgeverVink
PROFESSOR PLOFPRUIK IN HET LAND VAN GOUD EN ZAND
32842 Kindertoneel door Bart van Eeten,
4 meisjes, 5 jongens, 1 robot
De verstrooide Professor Plofpruik werkt in zijn laboratorium aan allerlei bijzondere uitvindingen. Die werken niet allemaal even goed, hij moet er vaak nog een beetje aan schaven. Zijn assistent is Roborob, een robot die de professor zelf heeft uitgevonden. De laatste uitvinding is een tijdreismachine, die is bijna klaar. Op zekere dag komt zijn nichtje Loesje bij hem op bezoek. Ze heeft een pot bij met een rups erin en ze leert van de professor dat die later zal veranderen in een mooie vlinder. Per ongeluk wordt Loesje met haar rups door de tijdreismachine weg geflitst naar een andere plaats en tijd. Dat blijkt het Land van Goud en Zand te zijn en wel 3000 jaar terug in de tijd. Ze kan niet terugkeren, want de armband die daarvoor nodig is heeft ze niet bij zich. Om Loesje terug te halen zit er maar 1 ding op: de professor en Roborob moeten ook afreizen naar het Land van Goud en Zand.
In het Land van Goud en Zand ontmoeten ze Farao Benni Hassan en zijn bijzondere hulpjes. Ze horen van een oude legende die zegt dat de farao met een prinses zal trouwen die op zekere dag uit zijn piramide tevoorschijn komt. Een gemene tovenares doet alles om dat te voorkomen en wil zelf met de farao trouwen. Als Loesje en haar rups aankomen in het Land van Goud en Zand is de tovenares bang dat die haar plannetje in de war zullen sturen.
Zullen de professor en Roborob Loesje op tijd vinden en weer naar huis brengen? Of steekt de tovenares daar een stokje voor?

Bestel dit stuk

€ 10,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag