Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Paniek in het poppentheater

Maaijen, Rob

Inkijkexemplaar
TitelPaniek in het poppentheater
Artikelnummer33041
Personen10
Auteur(s)Maaijen, Rob
CategorieTweeakter
Aantal blz56
GenreVolwassenen voor kinderen
Duur (min.)80 Min.
UitgeverVink

PANIEK IN HET POPPENTHEATER

33041       Kindertoneel of volwassenen voor kinderen door Rob Maaijen, 10 personen

Een poppentheater is de trotse eigenaar van 5 levensgrote mechanische poppen. Het unieke vijftal bestaat uit: Jan Klaassen, sergeant Bulderbast, robot Einstein, Pierrot en Pierrette. De laatste 2 zijn heel kostbaar omdat ze bedekt zijn met een dun laagje puur goud. Dit wekt de interesse op van de dieven Loetje en Dorus. Ze breken in bij het theater en nemen alvast Pierrot mee. Het plan is om later ook Pierrette op te halen. Ze willen beide poppen omsmelten en het goud verkopen.

Niemand weet dat elke nacht na twaalven alle poppen uit zichzelf tot leven komen. Als Pierrette ontdekt dat Pierrot verdwenen is, breekt de opwindveer in haar binnenste van verdriet. Een dergelijke veer is niet meer te repareren… De enige oplossing is een nieuwe veer ophalen bij de originele ontwerper in de 17de eeuw. Gelukkig kan Einstein met een speciaal programma reizen door de tijd. Omdat het een gevaarlijk avontuur is, neemt hij voor de veiligheid Bulderbast mee.

Om de diefstal op te helderen roepen de directrice van het theater en de gids Karel ondertussen de hulp in van de excentrieke inspecteur Betweter. Hij pakt de zaak voortvarend aan op zijn geheel eigen wijze.

Einstein en Bulderbast keren heelhuids terug van hun missie en er kan een nieuwe opwindveer bij Pierrette geplaatst worden. Ze is weer helemaal de oude en gelukkig komt ook Pierrot weer heelhuids terug! De poppen slagen er bovendien samen in Loetje en Dorus in handen van de politie te spelen.

“Paniek in het poppentheater” is een stuk met veel actie, humor en spanning. Heel geschikt om door volwassenen op te voeren voor kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 12 jaar.

Bestel dit stuk

€ 12,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag