Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Alles went... behalve een appartement

Vellinga, A.J.

Inkijkexemplaar
TitelAlles went... behalve een appartement
Artikelnummer33079
Dames (min/max)4 / 6
Heren (min/max)5 / 7
Personen11
Auteur(s)Vellinga, A.J.
CategorieAvondvullend
Aantal blz64
GenreBlijspel
Duur (min.)100 Min.
UitgeverVink

ALLES WENT… BEHALVE EEN APPARTEMENT

33079       Blijspel in drie bedrijven door Adriaan Vellinga,

                4/6 dames, 5/7 heren

Jannes en Marietje van der Grift, een echtpaar, al een beetje op leeftijd, wonen al jaren in hetzelfde huis. Jannes doet alsof hij nog hetzelfde kan als 20 jaar terug, maar dit is natuurlijk niet helemaal waar. Daar komt nog bij dat hij kortgeleden gevallen is met de fiets en daarbij zijn been behoorlijk heeft verwond. De genezing duurt lang en regelmatig komt de wijkzuster, zuster Prikstra, langs. Ook de huisarts, dokter Pilleman, komt regelmatig langs. Al snel wordt duidelijk dat zuster Prikstra erg gecharmeerd is van dokter Pilleman.

De zoon van Jannes en Marietje, Wouter en zijn vriendin Eva, komen ook regelmatig langs, evenals Henk, een jeugdvriend van Jannes.

Eigenlijk zijn Marietje, de dokter, de wijkzuster, Wouter, Eva en Henk van mening dat de huidige woonsituatie van Jannes en Marietje ongewenst is. Jannes is het daar totaal mee oneens en een traplift o.i.d. wil hij ook niet en het huis is ook niet geschikt om te worden verbouwd. Bovendien is de tuin inmiddels ook veel te groot om door Jannes onderhouden te worden. En een appartement, zoals Marietje graag wil, wil Jannes ook niet. Een appartement… dat went nooit, vindt Jannes. Maar uiteindelijk stemt hij toe.. maar..

Als Jannes en Marietje nog maar net zijn verhuisd naar hun appartement botst Jannes al direct met de voorzitster, een zeer hooghartig type, van de Vereniging van Eigenaren, die samen met de Algemene Adjunct van de VVE de regels van het huis komt uitleggen. Aan de regels van het huis wenst hij zich niet te houden. Hij wil haar meteen een lesje leren en betrekt zijn vriend Henk en zijn zoon Wouter hierbij. Dit loopt volledig uit de hand. Marietje wil dat hij zijn excuus aanbiedt, maar daar zit Jannes nog niet direct op te wachten…

Zuster Prikstra en dokter Pilleman komen vlak voor hun vakantie nog even langs. Bij dit bezoek wordt dokter Pilleman ontmaskerd. Hij blijkt een enorme oplichter te zijn en zeker geen arts. Hij wordt gearresteerd door twee politieagenten, Bol en Knak.

In plaats van Jannes komt de voorzitster van de VVE haar excuus aanbieden. Bovendien wordt Jannes gevraagd mee te helpen met het vervangen van alle lampen in het appartementencomplex. Overal moeten ledlampen komen. Dit is net wat voor Jannes. Hij is ook dolblij dat dokter Pilleman bij hem in huis is gearresteerd. Hij begint al een beetje te wennen in zijn nieuwe huis en besluit met: Alles went.. zelfs een appartement.

Bestel dit stuk

€ 12,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag