Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Harrie neemt de benen

Eerd, Jon van

Inkijkexemplaar
TitelHarrie neemt de benen
Artikelnummer33395
Dames (min/max)2
Heren (min/max)2
Personen4
Auteur(s)Eerd, Jon van
CategorieAvondvullend
Aantal blz128
GenreNieuwe oogst Vink / Komedie
Duur (min.)190 Min.
UitgeverVink
HARRIE NEEMT DE BENEN
33395 Een komedie in twee bedrijven door Jon van Eerd,
2 dames, 2 heren
Agenten Harrie en Barrie Vermeulen krijgen van commissaris Lex de opdracht het vermaarde, maar volstrekt illegale, bordeel La Belle Pipe de Papa op te rollen. De keuze is een beetje vreemd, te meer daar de twee niet bekend zijn om hun intelligente en daadkrachtige optredens. Desalniettemin zijn de twee voornemens hun uiterste best te doen en te bewijzen dat zij een waardevol onderdeel van het corps vormen. Maar aangezien hun strategie vooral gebaseerd is op emotie, impulsiviteit, instinct en gevoel is een succesvolle afronding niet vanzelfsprekend.
Zij doen zich voor als klant, als prostituée, als pooier. Je kan het zo gek niet bedenken of Harrie en Barrie hebben wel een methode om het bordeel binnen te dringen en te ontmaskeren. 
HoerenMadame Claude is echter niet voor een gat te vangen en speelt met de twee agenten als een kat met een bolletje wol.
In dit gekkenhuis, en temidden van al deze gekken doolt een wonderlijke vrouw rond; SENNA Blijmoed. Het is niet duidelijk wie zij is en wat zij van plan is. Zij loopt als schoonmaakster wat rond op het politiebureau, maar duikt ook op in Maison La Belle Pipe de Papa. Is zij een spion? Een dubbelspion? Zij lijkt Madamee Claude bij te staan in alles wat zij wil, en maakt het Harrie en Barrie bepaald niet gemakkelijk hun taak uit te voeren.
Natuurlijk maken Harrie en Barrie er één grote puinhoop van. Madamee Claude en Bibs maken dankbaar gebruik van hun hysterische misvattingen. Hierdoor komen ze al snel in de problemen bij commissaris Lex, die hun van de zaak afhaalt, en ze verder verbiedt nog enige poging te doen de zaak op te lossen. Harrie en Barrie laten zich echter niet zomaar opzij zetten en zijn van plan hoe dan ook de zaak tot een bevredigend einde te brengen.
Uiteindelijk is het niemand anders dan good old Bibs die ervoor zorgt dat er hoe dan ook een einde aan de chaos komt. Maar of iedereen daar nou zo blij mee is?

Bestel dit stuk

€ 13,00

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag